View Single Post
Old 01-26-2013, 01:36 PM   #1
mjost
Member
mjost began at the beginning.
 
Posts: 11
Karma: 10
Join Date: Jan 2013
Location: Munich
Device: Kobo Glo
Unhappy installing calibre 0.9.16 => "No MIM types found"

Hello,

installing calibre 0.9.16 (and also before 0.9.14) like described on http://calibre-ebook.com/download_linux somehow "confused" my Suse 12.2 installation.

I already started a German thread on this on Suse forum, when it first happened with 0.9.14. (Back then, I didn't knew, that it is caused by calibre installation)

https://forums.opensuse.org/deutsch-...en-werden.html

Last time, this somehow "healed" itself after some time; now with installing 0.9.16 I have the problem again.

Here is a summarized translation of my German post:
(Also the error messages are translated from German - so they may not be 100 % accurate, compared to the English original messages - sorry)

-------------------------------------------
When I log in on KDE I get two error dialogue boxes:
Quote:
Error - Plasma desktop environment
and
Quote:
Error - interface for command execution
Both contain the same text:
Quote:
The MIME types can not be found:
"inode / directory"
"inode / block device"
"inode / chardevice"
"inode / socket"
"inode / fifo"
"application / x-shellscript"
"application / x-executable"
"application / x-desktop"
In dolphin there are just placeholders instead of icons for the files, just as in the desktop folder.
Also in the applications are missing icons, e.g. the close button on FF tabs or the folder icons in TB
If you attempt to launch applications from the desktop folder, I get instead the "Open with" dialog.

and


In the K-menu icons are there and the application can be started. (phew)

The same thing happens with a different user account.
If I log in on the other hand, as root, everything is fine.
If I create a new user, it has the same problem.

--------------------------------------------------------------

Regards

Martin
mjost is offline   Reply With Quote