View Single Post
Old 01-10-2012, 03:20 PM   #7
rastik
Connoisseur
rastik is fluent in JavaScript as well as Klingon.rastik is fluent in JavaScript as well as Klingon.rastik is fluent in JavaScript as well as Klingon.rastik is fluent in JavaScript as well as Klingon.rastik is fluent in JavaScript as well as Klingon.rastik is fluent in JavaScript as well as Klingon.rastik is fluent in JavaScript as well as Klingon.rastik is fluent in JavaScript as well as Klingon.rastik is fluent in JavaScript as well as Klingon.rastik is fluent in JavaScript as well as Klingon.rastik is fluent in JavaScript as well as Klingon.
 
Posts: 65
Karma: 4662
Join Date: Feb 2011
Location: CZ
Device: Kindle Touch 3G, Kindle Keyboard
To put it shortly - I made it even worse

Trying to find out what is wrong I got:
Code:
BOOTING DEFAULT.
  argc == 10
  argv[0]: "kinit"
  argv[1]: "consoleblank=0"
  argv[2]: "rootwait"
  argv[3]: "ro"
  argv[4]: "ip=off"
  argv[5]: "root=/dev/mmcblk0p1"
  argv[6]: "quiet"
  argv[7]: "eink=fslepdc"
  argv[8]: "video=mxcepdcfb:E60,bpp=8"
  argv[9]: "console=ttymxc0,115200"
  argc == 4
  argv[0]: "IP-Config"
  argv[1]: "-i"
  argv[2]: "Linux kinit"
  argv[3]: "ip=off"
IP-Config: no devices to configure
kinit: do_mounts
kinit: name_to_dev_t(/dev/mmcblk0p1) = dev(179,1)
kinit: root_dev = dev(179,1)
kinit: /dev/root appears to be a ext3 filesystem
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type ext3
kinit: Mounted root (ext3 filesystem) readonly.
info firsttime:mount_rw:time=3880:Mounting root RW for first boot
info firsttime:mount_ro:time=4250:Mounting root RO
info modules:modprobe:loading module g_file_storage:
init.exe: system pre-start process (465) terminated with status 1
info modules:modprobe:loading module fuse:
crit system_monitor:job=system,sts=1,sig=:hard-reboot in 20 seconds:
info modules:modprobe:loading module ppp_async:
info modules:modprobe:loading module whitney_button:
info zforce:start:version=2.0b0r12:
/home/build/src/yoshi/juno/OFFICIAL/kernel/linux-2.6.31/dist/drivers/usb/gadget/file_storage.c, line 3394: kobject_uevent_atomic failed
Restarting system.
Restarting Yoshi
It seems that I had some problems with the rootfs.
Goind further and while in recovery menu:
Code:
Menu
====
3. Load MMC0 over USB storage
4. Erase MMC0
I. Initialize Partition Table (fdisk) and format FAT
O. Format and overwrite FAT partition
E. Export FAT partition
U. Update using update*.bin file on FAT partition
M. Update using update*.bin file on FAT partition of second MMC port
D. dmesg / kernel printk ring buffer.
Q. quit
I tried to enter 3 - but I always got
Code:
Unknown option '3'
While I was trying that again and again I accidentaly entered 4 and I lost all partitions. I'm soooo stupid. Now I cannot boot:
Code:
BOOTING DEFAULT.
  argc == 10
  argv[0]: "kinit"
  argv[1]: "consoleblank=0"
  argv[2]: "rootwait"
  argv[3]: "ro"
  argv[4]: "ip=off"
  argv[5]: "root=/dev/mmcblk0p1"
  argv[6]: "quiet"
  argv[7]: "eink=fslepdc"
  argv[8]: "video=mxcepdcfb:E60,bpp=8"
  argv[9]: "console=ttymxc0,115200"
  argc == 4
  argv[0]: "IP-Config"
  argv[1]: "-i"
  argv[2]: "Linux kinit"
  argv[3]: "ip=off"
IP-Config: no devices to configure
kinit: do_mounts
kinit: name_to_dev_t(/dev/mmcblk0p1) = dev(179,1)
kinit: root_dev = dev(179,1)
kinit: failed to identify filesystem /dev/root, trying all
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type ext3
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type ext2
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type ext4
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type cramfs
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type vfat
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type msdos
kinit: Unable to mount root fs on device dev(179,1)
kinit: init not found!
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!
Nor can I boot from diag partition:
Code:
BOOTING DEFAULT.
  argc == 11
  argv[0]: "kinit"
  argv[1]: "consoleblank=0"
  argv[2]: "rootwait"
  argv[3]: "ro"
  argv[4]: "ip=off"
  argv[5]: "root=/dev/mmcblk0p2"
  argv[6]: "quiet"
  argv[7]: "user_debug=31"
  argv[8]: "eink=fslepdc"
  argv[9]: "video=mxcepdcfb:E60,bpp=8"
  argv[10]: "console=ttymxc0,115200"
  argc == 4
  argv[0]: "IP-Config"
  argv[1]: "-i"
  argv[2]: "Linux kinit"
  argv[3]: "ip=off"
IP-Config: no devices to configure
kinit: do_mounts
kinit: name_to_dev_t(/dev/mmcblk0p2) = dev(179,2)
kinit: root_dev = dev(179,2)
kinit: failed to identify filesystem /dev/root, trying all
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type ext3
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type ext2
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type ext4
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type cramfs
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type vfat
kinit: trying to mount /dev/root on /root with type msdos
kinit: Unable to mount root fs on device dev(179,2)
kinit: init not found!
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!
I can only access USB storage that was of course empty after my erase. I copied there my backups and now I'm going to try to boot using that. Either creating whole file structure on FAT or trying to boot from loop mount on FAT - if that's possible at all.

EDIT: It seems that I cannot alter boot args, I might still be able to apply updates. If I can create update bin file that overwrite partitions with dd, it should work.

Last edited by rastik; 01-10-2012 at 03:38 PM.
rastik is offline   Reply With Quote