View Single Post
Old 10-09-2010, 12:50 PM   #1
Junior Member
cyberdude began at the beginning.
Posts: 2
Karma: 10
Join Date: Oct 2010
Device: Kindle 3
Calibre 0.7.22 not starting in openSUSE 11.3

Hi everyone. I'm new to Calibre and am having a problem with getting it to run on my system.

The install went fine but it won't start. This is the output when starting it from the console.
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/calibre", line 19, in <module>
  File "/usr/lib64/calibre/calibre/gui2/", line 320, in main
    app, opts, args, actions = init_qt(args)
  File "/usr/lib64/calibre/calibre/gui2/", line 40, in init_qt
    from calibre.gui2.ui import Main
  File "/usr/lib64/calibre/calibre/gui2/", line 30, in <module>
    from calibre.gui2.widgets import ProgressIndicator
  File "/usr/lib64/calibre/calibre/gui2/", line 26, in <module>
    from calibre.gui2.progress_indicator import ProgressIndicator as _ProgressIndicator
  File "/usr/lib64/calibre/calibre/gui2/progress_indicator/", line 14, in <module>
RuntimeError: Failed to load the Progress Indicator plugin: the sip module implements API v7.0 to v7.1 but the progress_indicator module requires API v8.0
I'd appreciate any help as I don't really understand the Traceback.

I installed Calibre 0.7.22 from a One-click install which is supposed to take care of all dependencies. No errors were thrown during the install so I assume the dependencies are correct and present but there is obviously something wrong.

My system is openSUSE 11.3 running KDE4.4.4.

Any help appreciated.
cyberdude is offline   Reply With Quote