View Full Version : Book cover graphic doesnt show up some times ?


askyn
10-27-2009, 03:50 AM
hi all,

I have been converting some books over to IMP, using RTF as my back up version for formating / editing etc.

I generally try to track down a piece of cover art or picture to put in as the first page of the book for looks etc.

Would anyone have ANY idea why when I convert them over to imp SOME, not all but some of the graphics dont seem to convert properly and only show up in the imp book as a empty square place holder?

Would love to track this down as its driving me nuts ROFL.

Edit: Is there a maxium graphic size to use as a guide? ( I thougth that it was reduced when its converted, but just wanting to be sure)
thank you

nrapallo
10-28-2009, 12:01 AM
When that happens (image doesn't display) I usually load the (.jpg) image in an image editor, like irfanview (see http://www.irfanview.net/ ), and just resave it, overwriting the previous copy.

Then rebuild the .imp and it usually shows up afterwards.

I don't really know the reason, but my default .jpg viewer (ACDSee v1.0) also has problems displaying similar/recent images so perhaps it's a jpeg encoding issue.

askyn
10-29-2009, 05:23 PM
Thanks for the help and suggestions.

Been playing with this a bit today, and would you belive that SOMETIMES, not all but sometimes, if you just rename the file it will work properly.

very strange

askyn
10-29-2009, 07:46 PM
Hmmm,

Even further thoughts on this.

It seems that if a file name has a apostrophe ( ' ), in the file name it runs into issues for some reason.

Ive recreated books in rtf format named just TEST ... those compile properly just fine.

If I then rename the file to the original name with apostrophe in it, it will no longer compile properly and the graphic wont show up.

strange