View Full Version : PRS-T1 Wi-Fi Error


simmonsk
12-08-2012, 10:51 PM
After messing around with the new 1.0.05.11130 firmware, factory reset, recovery, restore, etc., now my reader is left with Wi-Fi error. No matter what I did, the Wi-Fi status is displayed as error. None of the above process can correct the issue.

I even tried the SD rescue procedure and still no luck.

Cannot get ADB to work either.

Can somebody please advise next step?

:help:

bla
12-09-2012, 10:47 AM
Can you define "messing around" ?.. sounds like you have managed to trash the firmware have you tried a "hard/factory " reset? and restoring the original firmware?

Ravensknight
12-09-2012, 08:29 PM
I am really trying to feel sympathy here.

But this is why I've never rooted my ereaders, it just seems that something always goes wrong, and since I don't know enough about the whole overall process, I end up running to someone else on the internet and making my problem their problem.

and then there are the times that a regular update goes bad.

Why can't the tech companies just make it work? It is enough to make me cynical...

simmonsk
12-09-2012, 11:34 PM
Can you define "messing around" ?.. sounds like you have managed to trash the firmware have you tried a "hard/factory " reset? and restoring the original firmware?

Oh, this is what I did. I had the device previously running one of the custom firmware on 1.0.04. Also, have my google account configured via the setting/account menu. A while ago, I enabled the two level authentication on my google account. Since then, the reader cannot login to the google account anymore. It always displays the "!" icon on the status bar indicating the login error. I cannot delete the google account as it is the default account on the device.

Then last week I found that the new 1.0.05 firmware is available. Tried to upgrade the reader. The upgrade was successful However, the login error icon persists. Also, the 3rd home screen is gone.

Subsequently, I tried to run the rupor-minimal to reapply the firmware in order to regain access to the 3rd home screen. Maybe that's where the wifi error began.

After that, I tried other packages including the restore-set-1.0.04.12210. sdrescure_1.04_porkupan, and the hard-reset (next + back), etc.

Nothing works. The reader is working fine but the wifi is giving error.

As a side note, no matter which firmware I applied, the settings -> about -> Device Information -> version always shows 1.0.05.11130. The "modifications" section did disappear if I reapplied the restore set but the version remains at 1.0.05.

As for ADB not working, I think it is because I am running Windows 8 64 bit.

Please help.

simmonsk
12-09-2012, 11:38 PM
I am really trying to feel sympathy here.

But this is why I've never rooted my ereaders, it just seems that something always goes wrong, and since I don't know enough about the whole overall process, I end up running to someone else on the internet and making my problem their problem.

and then there are the times that a regular update goes bad.

Why can't the tech companies just make it work? It is enough to make me cynical...

I was actually trying to un-root my reader because there is no much bonus feature added by the custom firmware to this basic reader.

So, if any help can reverse the change to the stock firmware, I am glad to try. Can't find anything so far.

Mark Nord
12-10-2012, 02:14 AM
simmonsk
not to type this again and again, please read here (http://www.mobileread.com/forums/showpost.php?p=2335956&postcount=2)

simmonsk
12-10-2012, 10:51 PM
simmonsk
not to type this again and again, please read here (http://www.mobileread.com/forums/showpost.php?p=2335956&postcount=2)

Mark,

The reader actually locked up once connected to USB. I am going to response as in the other thread you referred to.

Thanks:thanks:

rupor
12-13-2012, 05:04 PM
simmonsk

Just to clear up things - two factor authentication works with T1/T2. You need to create device specific password in GMail and reconfigure you Google account on device accordingly. I have been using this for a while...

niels1995
12-18-2012, 11:24 AM
I have also the wifi error after updating my ereader to the 1.0.05.11130 firmware. I just have a problem. I live in Belgium and tried to use the restore-set-1.0.05.11130-us.zip, but it doesn't work with my reader. I unrooted my reader with restore-set-1.0.03.11140.zip, but the wifi error is still there.

sam_uk
01-02-2013, 09:45 AM
I also have this Wifi error problem with the 1.0.05.11130 firmware

My understanding was that the upgrade was a one way process? I don't think it's possible to move back to a earlier kernel version?

rupor
01-02-2013, 02:06 PM
The only way to move back to previous version of firmware is to restore from full backup image - if you have one. All other procedures are one way.

A for WiFi errors - try running fix_permissions command from terminal and see if it helps...

niels1995
01-09-2013, 03:05 PM
My rooted reader doesn't recognize the fix_permissions command. Could I download it somewhere?

martinbenedetti
01-12-2013, 08:42 AM
After messing around with the new 1.0.05.11130 firmware, factory reset, recovery, restore, etc., now my reader is left with Wi-Fi error. No matter what I did, the Wi-Fi status is displayed as error. None of the above process can correct the issue.

I even tried the SD rescue procedure and still no luck.

Cannot get ADB to work either.

Can somebody please advise next step?

:help:

I have the same problem, and i do not recognize the USB port, try to rescue sd but nothing cambio.Ayuda please!

rupor
01-12-2013, 10:51 AM
My rooted reader doesn't recognize the fix_permissions command. Could I download it somewhere?

Google will save the world.

https://github.com/anddam/PRS-T1-fix_permissions/blob/master/fix_permissions