View Full Version : Converting to LRF


rozie123
01-14-2008, 05:39 PM
I have a .lit book that was created in Word. I used LIBPRS500 to convert the book to LRF. Before I converted, I edited the Metadata info, including choosing the cover (the origial .lit file had a "Word" cover). Well, when I open the file in the Sony Library, the cover I saved in the conversion is not there!

Is there anything I can do to get the correct cover, or am I stuck with the "Word" cover?

Thanks for any help.

kovidgoyal
01-14-2008, 05:50 PM
Uncheck the option "Use metadata cover" in the conversion dialog.

rozie123
01-15-2008, 07:00 PM
It worked! Thanks Kovidgoyal!

shousa
01-16-2008, 04:04 AM
Uncheck the option "Use metadata cover" in the conversion dialog.

Huh? On my computer with ver 4.3.3 the conversion does not work (I click on convert on a book that contains only a .txt or .lit and nothing happens at all, no dialog box) - I have been using DOS command line.

Do I need to install something else to make it work that way?

gwynevans
01-16-2008, 04:11 AM
Huh? On my computer with ver 4.3.3 the conversion does not work (I click on convert on a book that contains only a .txt or .lit and nothing happens at all, no dialog box) - I have been using DOS command line.

Do I need to install something else to make it work that way?

Are you referring to converting using the libprs500 GUI itself, or converting using the command-line elements of the package (i.e. lit2lrf, etc)?

shousa
01-16-2008, 06:50 AM
I have only ever used the command line for lit2lrf.exe

I thought the above mention of a "check box" and "dialog window" was referring to an ability to do the conversion using the Libprs500 GUI.

I thought this because I have never seen the "check box" nor "dialog window" referred to.

From what you are inferring there is no GUI ability for conversion.

What was he referring to then?

Sorry upfront I am a newbie at this (from days ago not weeks):help:

gwynevans
01-16-2008, 07:21 AM
I thought the above mention of a "check box" and "dialog window" was referring to an ability to do the conversion using the Libprs500 GUI.
It is. If you've got the libprs500 (https://libprs500.kovidgoyal.net/) installed, when you run it, you should have the UI shown here (https://libprs500.kovidgoyal.net/wiki/Screenshots). If so, selecting a book then clicking the "Convert E-books" icon will take you to the conversion dialog.

What I was trying to clarify was if you're running the GUI at all, or just the command-line programs. They do the same things, (in fact, I think the GUI just spawns a sub-process to run the command-line process to actually do the conversion) but via the GUI, you don't need to specify the all various options manually!

JSWolf
01-16-2008, 08:38 AM
shousa, what happens if you use ConvertLIT on this LIT file to expand the LIT into it's components? I have seen a few LIT files that were badly broken such that ConvertLIT does not work on them to expand them.

shousa
01-16-2008, 04:29 PM
It is. If you've got the libprs500 (https://libprs500.kovidgoyal.net/) installed, when you run it, you should have the UI shown here (https://libprs500.kovidgoyal.net/wiki/Screenshots). If so, selecting a book then clicking the "Convert E-books" icon will take you to the conversion dialog.

What I was trying to clarify was if you're running the GUI at all, or just the command-line programs. They do the same things, (in fact, I think the GUI just spawns a sub-process to run the command-line process to actually do the conversion) but via the GUI, you don't need to specify the all various options manually!

I have been using the command line with no options. The GUI shown for the converter NEVER SHOWS on my computer. If I have a .lit in the libprs500 database and I click convert nothing happens at all! Boo-hoo!

shousa
01-16-2008, 04:33 PM
shousa, what happens if you use ConvertLIT on this LIT file to expand the LIT into it's components? I have seen a few LIT files that were badly broken such that ConvertLIT does not work on them to expand them.

I have not been expanding them into components first put purely removing the DRM then converting to .lrf.

I read somewhere that there are issues if you expand first.

You wrote "this" .lit but I could not find a link?

shousa
01-16-2008, 11:32 PM
Installed libprs on another PC and this time the converting screen shows.

Will try an uninstall and reinstall on the other machine now I have backed up my library1.db (database of library)

shousa
01-17-2008, 06:26 AM
Can report that libprs500 works on 2 PCs with the conversion screen showing but not 2 others.

The 2 it does not work on run Windows XP Home Japanese.

Does anyone know why? - impossible question I guess.

gwynevans
01-17-2008, 07:58 AM
Well, if you fancy having a go at tracking the problem down yourself using the source & a debugger, there's a page I've just put up on the author(Kovid)'s wiki that might help you to get started - https://libprs500.kovidgoyal.net/wiki/WindowsDevelopment

Beyond that, I suspect that WinXP/Japanese is too far from the 'development' environment (linux?) to be able to be supported without extreme measures.

kovidgoyal
01-17-2008, 10:54 AM
Yeah the development environment is linux