View Full Version : The cord doesn't fit very well... Do you agree?


Jessica Lares
11-16-2011, 04:09 AM
When I try attaching the cord, whether it be the one that came with the Fire or the Kindle Keyboard, I have a hard time with it. To the point that I'm probably going to break the connection on the Kindle itself pretty soon, maybe in a months time.

When I first tried using the Keyboard's cord, I thought maybe it was that it was smaller or whatever, but I struggled with the power adapter one too.

Anyone else having this problem?

gweminence
11-16-2011, 04:40 AM
nope, sorry

poohbear_nc
11-16-2011, 07:49 AM
Yes - I have exactly the same experience - with both the power adapter connection and the USB cable - I wonder if a run of units had slight deviations in either the molding of the plastic case or the shape of the metal connector. I have to "jiggle" and retry several times to get a solid connection.
This may be the first test of Amazon's Customer Service support - if people either start breaking the connector or exchanging the units.

weatherman
11-16-2011, 08:59 AM
It seems like the cable is a tight fit to me as well - I often think maybe I'm putting it in upside down, even when I'm not.

krighton
11-16-2011, 10:50 AM
Same..very tight

Meemo
11-16-2011, 11:46 AM
And mine's a bit loose. It was connecting - it charged and the red light came on, but there's a lot of wiggle that can go on.

jswinden
11-16-2011, 11:51 AM
Mine works fine, but I do have a few other devices with this same issue. It might be as @poohbear_nc suggested. It could be that the micro-USB ports from a particular supplier are not as compliant as from other suppliers. Whatever the reason, call Amazon CS and get a replacement Fire.

rusmo
11-16-2011, 12:23 PM
Same for me. I turned it over a couple of times before finally stopping to see which way it was supposed to go. Mildly worried it'll fail at some point.

Blossom
11-16-2011, 03:29 PM
Same issue here! I was afraid I was going to break something. :(

Jessica Lares
11-16-2011, 03:38 PM
I'm REALLY glad I'm not the only one then! This seems like a pretty widespread problem, yikes!