View Full Version : How can I have the device initialized without wifi?


javese
06-02-2011, 01:27 AM
At long last my new purchased PE arrived today.When I powered up the device,the tablet began an intialization wizard.The first step is "select wifi". But I don't have wifi in my place,so I'm stuck there.Is there any way I can skip the wizard and do some manually setting so I can use it as a reader? And one more question,how long should I charge the device for the first time?
BTW,thank you emusan for letting me know this place.Thank you sarah11918 for your welcome at entourage's forum.

obsessed2
06-02-2011, 08:52 AM
Here is the procedure to break out of Setup.

http://www.youtube.com/watch?v=DjbZP8ckmKI

As far as charging the PE, it can be done while you are exploring everything it can do. Usually takes 3 hours or less to fully charge.

javese
06-02-2011, 05:04 PM
Thank you obsessed2.You are such a great help!

javese
06-02-2011, 11:25 PM
obsessed2 helped me out.And as youtube is blocked in some countries,I'd like to briefly describe the procedure here:touch the left top,left bottom,right bottom,right top of the screen area below status bar in turn will break the setup wizard.
After that I did a successful offline update using the zip file downloaded from
http://cdn.entourageedge.com/permine/update.zip.ermine-0.9.

Filark
06-04-2011, 12:41 AM
Thanks, javese! :)

Hoping I won't need that info -- but I might, so good to have. :D